Inici arrow Sa Rocketa Festival arrow Edicions anteriors arrow Sa Rocketa 2007 arrow Grups arrow Dimonis Factoria de So
Dimonis de Factoria de So - Sa Rocketa 2007 Imprimir

Com els Grollers de Sa Factoria començaren pel Sant Antoni de l'any 1999, en un principi com a grup de cercavila que animava i anunciava festes, basant el seu vestuari en la imatgeria mediterrània, així com en una mica d'inventiva i col·laboració de tots aquells que en aquells moments formaven part de Factoria de So. Al mateix temps es va pensar en fer un espectacle amb foc i pirotècnia i en honor a Sant Antoni i al Dimoni, i als foguerons es va fer el mateix any 1999 el primer correfoc. En veure l'èxit i el moviment que això duia es van anar alternant les dues maneres d'actuar, encara que avui en dia, en el que més es dediquen és als correfocs.

De tot d'una la poca experiència hi era present, però poc a poc han anat formant diversos espectacles representant la lluita entre el bé i el mal, lluita que sempre ha estat la finalitat comú de totes les llegendes, històries, rondalles, en definitiva, el tema principal de la cultura popular de Mallorca i en general de tota la mediterrània, deixant sempre, en els seus espectacles, una porta oberta a la imaginació del que hi vol participar... Encara que ja es sap que el dimoni és el personatge "dolent" de totes les històries.

Dimonis de Factoria de So  Dimonis de Factoria de So

Dimonis de Factoria de So 

Van ésser la quarta colla de dimonis que es va fer a Mallorca i han passat de fer un correfoc, màxim dos a l'any, durant els tres primers anys, a fer-ne molts més arreu de tota Mallorca en els darrers quatre anys de la seva existència (Binissalem, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí, Pollença, Pla de na Tesa, Port d'Andratx, Bunyola, Ciutat, Llucmajor, Muro, Llubí, etc.) i actuacions a fora de l'illa (Festes de Gràcia a Barcelona i al 25è festival folk a Pardinhas (Lugo)). També han organitzat vàries trobades de dimonis per realitzar una vesprada de convivència entre les colles mallorquines.

A partir de 2002 els Grollers de Sa Factoria van fer un tema específic pels correfocs (incloent-hi variants damunt l'espectacle que s'ha de realitzar) i junt amb l'actuació dels dimonis va néixer Foktoria de Por, unint un joc de llum, espurnes, foc, fum i renou a una música plena de vida i ritme.

Dimonis de Factoria de So  Dimonis de Factoria de So 

Intenten que el seu espectacle no sigui massa llarg, però si molt intens, ple de tot el millor que poden donar i alguna dolenteria (sinó no serien dimonis), innovant cada vegada més, però sempre conservant les seves arrels i tradicions. Cada vegada són més agosarats, introdueixen noves tècniques, nous aparells, noves formes.... només per a que tothom pugui participar i passar una bona estona amb tots nosaltres.

Estil: Correfoc amb l'espectacle "Foktoria de Por"
 
 

Calendari

« < Abril 2020 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Sense esdeveniments