Què és Factoria de So?

Factoria de So és el nom de l'associació que formam un col·lectiu de joves i no tan joves de Santa Maria del Camí units per la música i l'art en general.

Per entendre què és Factoria de So ens hauríem de remuntar a l‘any 1997. Aquest any, degut a la mancança d’espais per a varis grups musicals d'aquell moment, es va proposar a l'Ajuntament del poble el fet de poder utilitzar les Cases de Son Llaüt, en principi, per a locals d'assaig. Degut al mal estat d'aquestes va sorgir la idea d'enregistrar un CD i invertir els doblers recaptats en la rehabilitació de les Cases. Ràpidament aquest CD fou una realitat, i tots els grups de música del nostre poble van enregistrar el CD titulat CRAK. A partir d'aquí, havent signat un conveni de gestió de part de les Cases de Son Llaüt amb l'Ajuntament de Santa Maria del Camí, va néixer Factoria de So.

Amb el temps s'ha incorporat gent (i més que n'esperam que s'incorpori) i les Cases de Son Llaüt s'han convertit en un espai on els joves i no tant joves podem desenvolupar les nostres inquietuds, aprendre a dirigir i gestionar les nostres iniciatives, conviure, contrastar les nostres opinions i expressar les nostres idees per radicals o esbojarrades que puguin parèixer.

Dins Factoria de So conviuen un local social on es pot escoltar música en directe tot l'any, un local d'assaig, els Grollers de Sa Factoria, els Dimonis de Factoria de So i molta més gent que d'alguna forma està un poc per tot. Endemés, l'any 2002 i gràcies a un conveni amb la D.I de Joventut del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Santa Maria del Camí vam fer realitat un dels nostres somnis: crear una escola de música moderna, l'escola Factoria de Músics.